Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Genel Kurul ve Seçimlerine Çağrımızdır

23.02.2018

AKP iktidarının toplumsal muhalefete dönük saldırılarının arttığı bugünlerde TMMOB ve bağlı odaların birer toplumcu, aydınlanmacı ve kamucu kimliğin mevzileri olarak korunması hepimiz için önemlidir.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlerine de buradan bakıyor ve toplumcu mühendis kimliğinin korunmasını önemsiyoruz. Toplumcu Meclis, uzunca dönemdir gündemde olan ve yaklaşık iki yıldır odada bir krize dönüşen akreditasyon konusunda, akreditasyonun odaların piyasa ekonomisine eklenmesi ve sermaye tarafından odalara verilen rüşvet olduğunu, odaların bağımsız, denetimci kimliğini zedeleyeceğini birçok kez ifade etmiş ve bu sürecin karşısında yer almıştır.
Bugün EMO'da yaşanan sürecin yarattığı kriz demokrat, toplumcu mühendisleri iki ayırmıştır. Kuşkusuz böyle bir zamanda anlaşma yollarının hesap yapılmadan tüketilmesi ve birleşilmesine ihtiyaç vardır. Ancak bugün gelinen noktada bu sürecin bittiği görülmekte ve seçime AKP ve MHP ittifakı olan Meslekte Birlik grubu ile birlikte üç liste girmektedir.
Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi olarak tüm dostlarımıza öncelikle odasına ve meslek odasına sahip çıkmak için oy kullanmaya çağırıyoruz.

Ve odasıyla rekabet etmeyen, bağımsız denetimci kimliğine sahip çıkan bir oda için Erol Celepsoy ile başlayan listeye oy vermeye çağırıyoruz.

emo2.png